Bandy, bandy … Borås?

Borås och knallar är självskrivet. Borås och lågpris säger en hel del om staden. Men Borås och bandy …? 
 
Nej, det är väl knappast den mest givna kombinationen. 
 
Men ibland inträffar små mirakel. På måndag kommer kommunstyrelsen att anslå 500 000 kronor till en förstudie av en konstfrusen bandybana på Boda. 
 
Jodå, det är sant. Efter sex års väntan får Lennart Andreasson (V) äntligen sin motion besvarad. Fritids- och folkhälsonämnden har tillstyrkt; det kan vara bra med en konstfrusen bandybana ”som kan användas även de vintrar som inte är så kalla att sjöarna fryser”. 
 
Visst. Öppet vatten gör det svår att spela bandy. Men eftersom bandybanan också ska fungera som ett redskap för bättre integration genom att ge tillgänglighet till is i området – som kommunstyrelsen skriver – vill man inte bara beroende av varken väder eller klimat. 
 
Bandybanan på Boda ska även utgöra en ”naturlig mötesplats för spontanaktiviteter” i området. Men kommunstyrelsen vågar inte vara spontan och lita till vädrets makter. Utan konstfruset blir det nämligen ”svårt att planera” såväl spontana aktiviteter som de bandymatcher som väntar.
 
Den goda viljan går inte att ta miste på. Den överträffas bara av Folkpartiets, som vill att konstbandybanan ska ligga i en inomhushall.
 
Men det viktigaste återstår. Var finns bandyspelarna? 
 
Inte i Borås i alla fall. Borås är inte en bandystad. Det var länge sedan någon i Bergdalens IK slog det röda lacknystandet med sådan kraft att man ens med bästa vilja skulle vilja tala om Borås i samma andetag som man nämnde bandyorter som Edsbyn, Skutskär eller Sandviken vid namn.
 
Elfsborgs förra guld gjorde underverk för stadens självkänsla, och det som kan komma på söndag lär bara bekräfta bilden av fortsatt framgång. 
 
Men det ska till en obotlig optimist för att tro att det inom överskådlig framtid ska kunna bli ett bandyguld till Borås. (MH)

 

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Bandy, bandy … Borås?

  1. Monica

    Inget förvånar längre. Inget utom eftertänksamma politiker. Men dom har väl frusit inne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s