Ett litet ovisst tips

Så länge vallokalerna är öppna är det naturligtvis lätt att spekulera. Men så här tror vi att utfallet blir i de sju ovissa staterna:

Colorado – Obama vinner knappt. Sista mätningarna visar ett litet men ändå ganska stabilt övertag.

Florida – Romney vinner. Leder med cirka fem procent bland registrerade väljare som bestämt sig för att rösta. Det som talar starkast för Romney i den mätning som Times Union genomfört är att han har så tydlig ledning i alla åldersgrupper utom bland 18 – 29-åringar.

Iowa – Obama ytterst, ytterst knappt och trots allt. Den mätning som presenterades i måndags talar om ett i bästa fall enprocentig övertag. Det är inte mycket att gå till banken med, men med tanke på att Obama lyckades charma Iowas demokrater 2008 så finns det väl en del som talar för att när det nu blir allvar igen så kan kanske det minnet göra sig påmint.

New Hampshire – Obama. Vore konstigt annars. Alla mätningar den senaste tiden går i blått.

Ohio – Obama vinner knappt. Av de senaste fyra mätningarna har tre Obama som vinnare, även om en som kom i måndags gjorde det tydligt att det är nära nog hopplöst att skilja de båda tävlande åt. I den mätning som Survey Usa genomförde sade 50 procent av Romneys supportrar att de skulle vänta till valdagen med att rösta. 58 procent av Obamas supportrar hade redan röstat!

Virginia – Svåraste staten, trots allt. Lyckas demokraterna rekordmobilisera väljare på valdagen har Obama en något större chans än annars. Men det skiljer mindre än en procent i de viktigaste demografiska grupperna till Romney.

Wisconsin – Obama. Största procentuella övervikten i opinionsmätningarna som gjorts i de ovissa staterna.

Och håller tipset blir Barack Obama president.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s