En ny sheriff i valrörelsen

På tal om polisen så hålls det engelska och walesiska poliskommissionärsvalet i morgon. Läs om det här och här. Kanske kan ett sådant system med direktvald civil polisledning lösa en del av kårens legitimitetsproblem. Men valdeltagandet riskerar att bli lågt.

Trots att väljarna verkar ointresserade har valrörelsen rönt stor uppmärksamhet.

Först för vissa legala spetsfundigheter, som att poliser inte får uppmana väljarna att rösta, men främst för vissa överraskande inslag.

En som ställer upp i Humbersideområdet – östra Yorkshire med hamn- och fiskestaden Hull som utgångspunkt – är förre biträdande premiärminister John Prescott (lab).

Normalt sitter den 74-årige labourpolitikern i överhuset, men om det finns ett val i hemområdet vill gärna Prescott vara med. Detta är första gången sedan 1966 som labourlorden jagar väljare i en valkrets han inte är garanterad vinst i.

Men den stora överraskningen inträffade härom veckan då Prescott fick draghjälp av sin förre chef, labourledaren och premiärministern Tony Blair.

Den främste av alla labourledare genom tiderna flög helt sonika in från Dubai för att jobba som valarbetare. Knappt hade planet landat och limousinerna kört iväg så satt Blair på Mr Chu’s Chinese Palace i Hull och ringde till väljare för att tala sig varm för sin gamla kollega.

John Prescott fann sig snabbt inför pressfotograferna och trollade fram en vicesheriffstjärna som han satte på Blair.och konstaterade att han äntligen hade hittat jobb åt honom som passade båda. ”Tony, I’ve always wanted to make you my deputy”, sa Prescott och log samma leende som i valrörelsen 2001 då han just knockade en häcklare med en fantastisk höger.

Återstår att se om Blair och högern räcker den här gången också.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s