Sönderfallet fortsätter

Jahaja. Nu hoppar även Pontus Fritzon av Sverigedemokraterna i Borås. Det fria fallet fortgår och det stora sammanbrottet närmar sig.

Men det finns ingen anledning till skadeglädje över att intoleransen internt i partiet tycks vara minst lika stor som i SD:s politiska tankegods. Däremot kan man konstatera att ett parti som har missnöjet i blodomloppet ofta rymmer fröet till sin undergång inom sig.

Fritzons motivering till avhoppet, som han förmedlat till BT i ett pressmeddelande, är intressant. Han skriver att ”Trots ett flertal försök till kompromissande från min sida har situationen blivit fullständigt ohållbar. Förtal, polisanmälningar eller hot har varit en ”naturlig” del av arbetsmetoderna bland ett flertal av de personer som ingår eller ingått i de nuvarande kommunförenings- och distriktstyrelserna.”
Det kommer inte som någon nyhet att SD:s partikultur rymmer just inslag som förtal, polisanmälningar och hot. I detta avseende är den senaste tidens inre omvälvningar bara en bekräftelse av ett fenomen: Missnöjespartier av alla varianter och kulörer lockar till sig missnöjda människor.
Missnöjet äter och fräter på allt och alla som kommer i dess närhet. Det finns inget som säger att dessa individer skulle förändras i mindre missnöjd riktning bara för att de organiserar sig.

Avhopp kan därför vara enda utvägen när missnöjet – det egna och omgivningens – blir för stort.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s