Med twitter mot slutet

Borås stad är förtjust i tanken på att sociala medier. Denna digitala form av interaktivitet ska överbrygga alla avstånd som finns mellan medborgare, förvaltning och politiker. Så förtjusta är man att man är med och delar ut 100 000 kronor som pris ”för insatser inom sociala medier”.

Så bra, man tackar!

På den interaktiva mötesplatsen erbjuds vi att ”fråga politikerna om det som ligger Dig närmast om hjärtat! Du får svar av den politiker som känner sig manad.”

Så fint, och så överbryggande!

Under rubriken Medborgardialog ställs också frågan om vilka verksamheter som vi helst vill ha inflytande över, och hur vi vill vara med och påverka.

Så vänligt, och så välkomnande!

På stadens hemsida finns dessutom en twitterportal, där medborgarna kan följa sina folkvaldas tankar och funderingar.

Men vad twittrar de om?

Då blir det plötsligt inte lika bra och kul och välkomnande längre.

Sent på onsdagskvällen twittrade kommunalrådet Tom Andersson  (MP) till. Om vad, undrar säkert den boråsare som nu planerar att ta tillfället i akt och ge sig in i detta sociala medium som Borås stad så ivrigt prisar?

Sakpolitik, ideologi, förhandlingsinviter eller uppmaningar till medborgarna att komma ner till fullmäktigesalen för att delta i det stora demokratiska och böljande samtalet som pågår timma efter timma?

Nej. Han tweetar ut en undran om fullmäktiges twittrare vill delta i ett sluttidslotto. Själv gissar han 22.37. Han får en retweet – eller vad det heter om man talar socialamedierska –från Ida Legnemark (V) där hon gissar på 22.27. En kort stund därefter efterlyser hon mer tyska i talarstolen.

Tom Andersson däremot, undrar om det går att se kalla fakta på nätet så att han kan se det efter fullmäktiges slut.

Uppe på podiet har en av ordförandena, Anne-Marie Ekström (FP), vaknat men twittrar trots det ”je veux travailler. Rätt fröken? Lite ringrostig. # boras” till Ida Legnemark som kan franska riktigt bra.

Inte nog med det, hon vann. Fullmäktige slutade 22.29.54. Moderaternas Alexis Mouchopanis twittrar till och undrar om inte sluttidstävlingen kan börja lite tidigare i morgon, eftersom även han vill vara med.

Anne-Marie Ekström hänvisar också alla twittrande vänner till sin blogg, där hon erbjuder en oseriös summering av dag 1.

Vad hon skriver där? Jo att det mot slutet blev vadslagning på twitter när mötet skulle sluta. Alla var trötta och ville hem. Efter tolv timmar är ingen effektiv.

Intressant.

Så det är detta som sägs på twitter, och det är så här man ska använda ett social medium?

Och är det till ett sådant – syrefattigt – sammanhang vi medborgare är välkomna att ställa våra frågor?

Så underligt, och så märkligt internt.

Kanske rentav meningslöst?

PS: Senaste budet i dagens sluttidslotto är 22.22. DS

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s