Köp, köp, köp!

Konjunkturkrisens vågor slår in över Sverige. Varsel och nedläggningar börjar bli vardagsmat. Och snart drar det ihop sig till jul.

Svensk handel kan i detta läge utgöra en kraft som verkar utjämnande, under förutsättning att svenska folket inte slutar att konsumera. Och det gäller oavsett om det är kylskåp eller kylskåpskall filmjölk som ligger i varukorgen. Sällanköps- och dagligvaruhandeln får dra ett tungt lass när efterfrågan på svenska exportvaror och gränsöverskridande tjänsteproduktion minskar.

I det läget proklameras det köpfri dag. Okej …?

Ärligt talat, inte särskilt. Det låter ju fint, att inte konsumera för att rädda världen, klimatet, isbjörnsungarna eller Greenpeace’ årsbokslut. Men utan konsumtion går konjunkturen på knäna. Så varför inte tänka två tankar samtidigt, och se till att den ena tar död på den andra?

Som att hellre konsumera med eftertanke än att inte konsumera alls. Köp bättre, dyrare och satsa på kvalitet. Och vill du inte rulla ut din tolv år gamla V70 ur garaget för att köra ner till centrum och leta parkering, kan du ju alltid handla på nätet.

Fast inte hos Mytoddler.com. För här stänger man sin nätbutik idag.

– Vi vill att man ska reflektera över vad man handlar och hur det påverkar miljön och ditt liv. Blir du verkligen lycklig av den här saken, och vad har hänt med den efter ett år, Jag tänker inte ens köpa en liter mjölk, säger Caroline Anderson-Gadd i ett pressmeddelande.

Okej …? Absolut! Vi vill varken ha Caroline Andersson-Gadds förnumstigheter eller hennes produkter. Därför är vi glada för att företaget inte har öppet i morgon, och vore ännu gladare om de inte öppnar igen.

Världen, klimatet och konjunkturen klarar sig trots allt utan Mytoddlers produkter.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s