Krisande KD

Kristdemokraterna håller kommundagar i Helsingborg och tidigare upprorsmakarna Bengt Germundsson (kommunalråd i Markaryd)  och Ebba Busch (kommunalråd i Uppsala) försäkrar i tidningen Dagens Samhälle att såren från förra årets partiledarstrid är läkta. Det var då Mats Odell utmanade Göran Hägglund men fick se sig rätt rejält besegrad på extrastämman,(198 röster mot 88)

Men frågan är hur lugnad Hägglund ska bli av beskeden från Germundsson och Busch. Enligt Svenska Dagbladet finns det interna missnöjet kvar. Hälften av KD-distrikten ger honom underkänt eller bara knappt godkänt. Gissa att det slipas knivar bakom KD-ledarens rygg den här helgen!

För tidigt för Hägglund att andas ut alltså.  Både vad gäller sin egen position och partiets. Just nu toppar visserligen Centern alliansens krislista, men något stabilt läge över fyraprocentspärren har KD inte lyckats skaffa sig. Och inte lär förutsättningarna bli bättre om Hägglund har att hantera fortsatt missnöje i partiet.

Tyvärr, kan nog varje vän av alliansregeringen säga. Ty KD har en viktig roll i alliansen, inte bara för att leverera mandat utan också för att bredda politiken. I sin iver att lansera arbetslinjen glömmer alliansen, inte minst Moderaterna, ibland bort att det finns en social dimension av politiken också. Där har KD en viktig uppgift.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s