Kommunala kor

För att få bättre kontroll på det kött som serveras till kommunernas barn och äldre, överväger nu sex kommuner i Dalarna att själva äga köttdjur och låta dem beta på kommunens mark, rapporterar Radio Dalarna. Djuren kommer sedan att skickas till slakt, så att köttet kan hamna i skolköken. På det här sättet vill man kunna se till att det blir bra och närproducerat kött till barnen,

Kommunala kor med andra ord eller snarare kommunala kolchoser, kollektivjordbruk med kommunen som huvudman där skattebetalarna kan göra tjänst.
 
År 1936 arbetade 90 procent av Sovjetunionens bönder på 250 000 kolchoser, enligt Wikipedia. Vilken omfattningen kommunerna i Dalarna tänkt sig framgår inte av nyhetsinslaget. Men själva utgångspunkten öppnar ju för en rad andra verksamheter.
 
Hur är det till exempel med bilarna och arbetskläderna som de kommunalt anställda använder i Dalarna? Är kommunen verkligen säker på att de tillverkas på ett tillräckligt rättvist/nära/ekologiskt sätt? Är det inte lika bra, nu när man ska vidga det kommunala uppdraget, att även starta en bilfabrik och klädfabrik i samma veva? 
Då kan man nu dessutom hålla arbetslösheten nere.
 
För att inte tala om hur roligt det måste vara att få vara kommunpolitiker när man får den totala kontrollen på allt i kommunen.
Annonser

3 kommentarer

Filed under Uncategorized

3 responses to “Kommunala kor

 1. Dalakommunerna får nog även skaffa odlingar i varmare länder där de kan odla sina exotiska frukter. Tänk så många trevliga resor kommunpolitiker och tjänstemän då måste göra för att se till att allt odlas på rätt sätt!

 2. Otto Von Otto

  Du spelar kommunistkortet utan att skämmas… Du föredrar uppenbarligen att barnen ska födas upp på förgiftat hästkött…

 3. Anders Johansson

  När jag skrev min första kommentar för ett par dagar sedan trodde jag att ledarbloggen var ett seriöst inslag i en tidnings debatt. Nu får jag förnöjt fortsätta att läsa densamma som en samling sagor, där endast Grimm överträffar.
  När blev Wikipedia ett seriöst inslag i källforskning?
  Jag har en kommentar skriven på artikeln om Ådalen och Göteborgsmanifestationen, men den skrevs innan denna.
  Jag tänker inte tacka ledarbloggen för något, men kommer inte hädanefter inte att skriva fler kommentarer, då jag alltid haft svårt för människor som har mardrömmar klockan tolv på dagen. Ta den och skriv om Somerset Maugham och Midnatt klockan tolv på dagen. Ett tips i er framtida argumentation om den vådlsamma vänstern i Sverige. För det är ju så ni resonerar, att allt våld som hänt i världen är skapat av den svenska vänstern. Högern i Sverige har ju enligt ert resonemang aldrig gjort annat än druckit juice, kastat frisbee och bjudit dom fattiga barnen i Rosengård på kanelbulle!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s