Därför kör vänstern med vinstbluffen

Man kan inte säga annat än att Socialdemokraterna är skickliga på att vränga till det. När det gäller frågan om ”vinst i välfärden” har man lyckats riktigt bra med att vränga till det för sig själva.

En sak kan man vara säker på: ju högre tonläge desto tunnare på fötterna har man. I frågan om hur opinionen ser ut  är man just nu fel ute.

I veckans nummer av Dagens Samhälle inträffar det smått unika att tidningen först presenterar en undersökning som visar att åtta av tio socialdemokratiska kommunpolitiker vill förbjuda fria aktörer i välfärden. Det är kommunalt monopol som gäller, inte valfrihet. Sedan gör tidningen rent hus med det demokratiska underlaget för kommunpolitikernas åsikter.

Vänsterfalangens myter kläs effektivt av när Åsa Moberg läser innantill. Svenska folket vill absolut inte ha ett vinstförbud!

Men, frågar sig vän av ordning, vad bygger Moberg detta sensationella avslöjande på? Vad läser hon och vad har hon att komma med?

Vänsterfalangens egna undersökningar. Valfrihetsmotståndarnas egna underlag.

Jo. Det är sant. Det står klart och tydlig i den undersökning som LO:s ”helmanliga tankesmedja” Katalys beställt av opinionsföretaget Novus att endast 11 procent vill ha förbud. Endast 13 procent av socialdemokrater vill ha vinstförbud.

Mest avslöjande i undersökningen är att det i gruppen pensionärer endast är åtta procent som vill ha ett kommunalt monopol i välfärden. Ladda ner och läs själv! 

Katalys egen undersökning är förödande för dagens kongressdebatt och för det beslut som ska tas. Det finns inget stöd för den upptrissade stämning som råder inom partiet. Vinst i välfärden är ingen fråga!

Däremot är det angeläget att borra i varför åtta av tio socialdemokratiska kommunpolitiker vill ha monopol på välfärden. Den omedelbara slutsatsen är att alla andra lösningar där medborgarna ges valfrihet och den kommunala verksamheten utsätts för konkurrens gör det omöjligt för dessa politiker att agera.

Det handlar alltså om makt, om maktförlust och om ideologisk blockering. Annars skulle man väl knappast vilja vara så fel ute?

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s