Inga som helst frågetecken, sa Löfven!

Vänta lite nu. När nu Stefan Löfven återvänt från sin timeout från affären Omar Mustafa är det värt att ge honom utrymme. Så vad är det egentligen som Löfven har sagt idag?

Att det slarvats i nomineringen av Mustafa. Att granskningen av Mustafa inte fungerat. Och att så får det inte vara. Dessutom måste det, enligt Löfven, vara någon ordning i ett parti.

Notera att vi nu vet var gränsen mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet går. Vid ordet ”jävla”. Det CH Hermansson en gång sa var ju att ”någon jävla ordning måste det vara i ett parti”. Helt klart finns här ett underlag för regeringssamarbete, om man bara kan komma överens om vilken ministerpost en visst hornprydd potentat ska ha.

Eller är det bättre att låta djävulen  bli advokat inom partiet? En sådan lär ju behövas om varken valberedning eller partiledare är beredd att ta sina uppdrag på allvar.

Oavsett vem som ska röja upp i röran efter partikongressen så anser Löfven att det var rätt att göra sig av med Mustafa.

Till Aftonbladet säger han att det var det enda möjliga, att det inte får finnas några frågetecken.

Men inte ens den bästa propagandaavdelning i världen kan dölja det faktum att frågorna kring partiets omdöme och förmåga är fler nu än någonsin tidigare.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s