Greider ger dåliga råd

Många ville ge råd till Stefan Löfven inför första maj. Ett av de sämre stod Göran Greider för. Han ville att Löfven skulle ”överraska världen” och i sitt tal i Malmö föreslå en rådgivande nationell folkomröstning om vinster i välfärden.

Greider hänvisade bland annat till den undersökning från SOM-institutet vid Göteborgs universitet, enligt vilken en majoritet i alla partier (utom Folkpartiet) är kritiska till vinster i skattefinansierad vård, skola och omsorg,

 Greider, som ju varit med länge i den politiska debatten, vet förstås att man ska vara försiktig med enskilda undersökningar och noga med hur frågan är formulerad. Det finns till exempel andra som visar att det väljarna framför allt ser som viktigt i välfärden, är frågan om kvalitet. Därtill håller många valfriheten högt.

 Frågan om vinst i välfärden, eller om man så vill fler initiativ för att utveckla kvaliteten, är viktig och lär bli stor i valrörelsen. Inte minst för dem som går i de skolor och förskolor och som jobbar på de vårdcentraler och i den omsorgsverksamhet som skulle hotas av stängning med en sådan politik som Greider står för.

 För folkomröstning lämpar sig frågan inte.  

 Man kan säga mycket kritiskt om Stefan Löfvens tal. Men det var bra att han inte tog Greider på orden.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s