KD:s familjedag lockade fler

 Flera före detta partiledare (S) var ute och talade på första maj. En av dem, Mona Sahlin, använde en del av sitt tal till att fördöma Kristdemokraterna, som hon tyckte borde hålla sig hemma på första maj, och inte förstöra arbetarrörelsens helgdag. 

 Men så blev det inte. Kristdemokraterna i Uppsala arrangerade för nionde året i rad vad man kallar  en familjemanifestation. I år med nyblivne politikern Lars Adaktusson som premiärtalare. För Socialdemokraterna var det  veteranen Thomas Bodström som var dragplåster i samma stad.

 Och kanske kan man förstå Sahlins irritation. För när polisen i Uppsala räknade deltagare i de olika tågen, visade det sig att KD vann. 

 753 stycken mot 696. 

 Nu är ju inte demonstrationer något där framgång enkelt kan mätas i antalet deltagare (i så fall hade för övrigt varken Bodström eller Adaktusson vunnit, Sahlin samlade runt 800 åhörare i Södertälje). Dessutom är det inte alla kristdemokrater som är ute och demonstrerar.

I Göteborg hade kommunalrådet David Lega annat på programmet, berättade han för tidningen Metro: ”Det blir en tv-spel och hämtpizzadag”.

 Dock, bör påpekas, var det något Lega planerat innan Sahlin kom med sin uppmaning att han och andra med annan uppfattning än hon själv, borde hålla sig hemma.

 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s