Uppföljning: SSU i allians med svartrockar?

fanny_och_alexander_102

Det är ingen som kan förneka att SSU:s kyrkovalskampanj har blivit något av en snackis bland dem som Fredrik Reinfeldt kallar för ”det kommenterande Sverige”. En del borgerliga debattörer har känt sig så pass frustrerade över videon att de uttryckt saker som att ”ge mig en diskussion mellan Siewert Öholm och Roland Poirer Martinsson, anytime”.

Jesus är en fråga som berör, och vissa är säkert lite sura över att SSU för en gångs skull driver en kampanj som man talar om. Men konstigt nog verkar ingen av organisations företrädare vara aktiv i sociala medier för att försvara den, och deras frånvaro lämnar en del obesvarade frågor.

Kyrkan är i mångt och mycket en stel, hierarkisk och konservativ institution. Är detta verkligen en plats som radikala Socialdemokrater ska värna om? Och ska man värna om religionen, vilken Marx menade var ett opium för folket? För att inte tala om det institutionaliserade och kyrkovälsignade äktenskapet?

Betänk radikalen Per Albin Hanssons ord till sin sambo Sigrid Vestdahl: ”Vi skola bli lyckliga och i vår helgedom skall ingen prästsatan komma in och ohelga”.

Svartrockarna ska inte fördärva den radikala ungdomen, vilket de nu tycks ha gjort.

(David Lindén)

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s