Simon Fors: en omtyckt mobbare

1385222_10100770879270798_1207085514_n

Nyligen misshandlades Daniel Spansk, som tillhör det nazistiska Svenskarnas Parti, av militanta vänsterextremister i Stockholm. Förvisso har Spansk vidriga åsikter, men han förtjänar trots detta att kunna framföra dem, utan att riskera liv och hälsa. En grundregel som också måste tillämpas på personer som inte skulle ge sina motståndare samma privilegium.

Men ett antal människor som tillhör den politiska extremvänstern verkar inte vara av den åsikten, och det tenderar att vara samma människor som accepterar internethat så länge det kommer från ”rätt håll”.

Följde man söndagens partiledardebatt kunde man läsa flera exempel på politiska känsloyttringar som hade varit betydligt mer omskrivna om de som uttryckt dessa hade tillhört borgerligheten och inte vänstern. Jenny Bengtsson som är ordförande för Hotell – och Resturangfacket på Gotland raljerade om att statsminister Fredrik Reinfeldt skulle ha ADHD, David Johnsson som är ordförande för Ung Vänster i Nybro ville ”hugga” Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och Simon Fors, som är aktiv i Vänsterpartiet i Pajala, tyckte kort och gott att ”inga moderater förtjänar annat än bly”.

Fors är intressant då han gör anspråk på att vara en tänkande människa, och han har bland annat försökt att förklara sin långa historia av oförskämdheter i sociala medier i en intervju i Norrländska Socialdemokraten. Intervjun är fascinerande då den kan tjäna som ett exempel på en självgodhet som endast kan matchas av den paranoide Avpixlatkrönikören Mats Dagerlind. Ty Fors anser nämligen att han står på ett högre intellektuellt plan än den breda majoritet som tycker att man ska bete sig anständigt mot sina politiska motståndare, då politisk minsann ”är på riktigt”.

Han avskyr också ”tanken på politik som ett civiliserat samtal”, vilket har märkts om man följer honom på Twitter. Men det konstiga är att ingen i Vänsterpartiet har reagerat på hans långa digitala historia, då man var snabb att agera mot David Johnsson. Partiledningens passivitet kan troligtvis förklaras av att Fors är populär inom vänstern. Likt andra extremistiska rörelser finns där en grupp – troligtvis – äldre personer som tycker att det är skojigt att ungdomarna metaforiskt tar ton i debatten.

Det är därför som man accepterar mobbare som Simon Fors. Unga män som anser sig vara bättre än alla andra, och att alla metoder bör vara tillåtna i kampen för att uppnå det goda syftet. Men det är en kontraproduktiv taktik. Eftersom Vänsterpartiet aldrig kommer att anses rumsrent så länge man tillåter människor som Simon Fors att under partistämpel få spy ut okunskap, hat och våldsnostalgi. Unga skinheadliknande machomän, vilkas drömmar om det förflutna endast kan matchas av deras brist på kunskap om historien.

(David Lindén)

Annonser

5 kommentarer

Filed under Uncategorized

5 responses to “Simon Fors: en omtyckt mobbare

 1. Ingemar Ekman

  ”den paranoide Avpixlatkrönikören Mats Dagerlind.”
  ”Jenny Bengtsson som är ordförande för Hotell – och Resturangfacket på Gotland raljerade om att statsminister Fredrik Reinfeldt skulle ha ADHD”
  Det finns många självlärda läkare bland bloggarna.
  ”samma människor som accepterar internethat så länge det kommer från ”rätt håll”.”

 2. Hailarmumin

  Simon Fors är och förblir tredje klassens medborgare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s