Ytterst ampert Beatrice Ask

210px-Balticfreedom_1c558_6357.Beatrice_Ask

Kanske var det ett tecken på att justitieministern mentalt fortfarande var på julledighet. När hon läst en nyhet om att ett antal människor hade dött av cannabis i den amerikanska delstaten Colorado, tyckte hon i alla fall sig se en fruktansvärd bekräftelse på hon hade rätt i en av sina hjärtefrågor. Hon valde därför att länka till artikeln på sin öppna facebooksida och åter deklarera sitt motstånd mot alla former av droger. Ty hon har minsann inte hade ändrat åsikt i frågan sedan sin tid som ung Muf:are då hon la en motion med titeln ”krossa knarket”.

Det hade också kunnat vara ett effektivt mikropolitiskt budskap – om nyheten var sann. Men det var den inte, utan en artikel på den amerikanska humorsidan The Daily Currant som är att likna vid en fräckare upplaga av Grönköpings Veckoblad. Sålunda slutade det med att Ask fick göra en halvartad pudel och svara sina belackare att hon inte heller gillar när man gör satir av droger.

På det hela taget är det mänskligt att fel och alla, inklusive massmedia, har någon gång satt sin tilltro till vad som visat sig vara en tidningsanka. Nu senast ”nyheten” om att den nordkoreanske diktatorn Kim Jong Un hade låtit sin farbror ätas upp av svältande hundar.

När det gäller Beatrice Ask handlar det dock inte om en engångsföreteelse.

Hon har nämligen tidigare låtit sig styras av känslor och visat sig helt oförstående när omvärlden inte har delat just hennes känslor. När författaren Jonas Hassen Khemiri skrev ett öppet brev om hur vissa med en annan hudfärg kan uppleva Sverige, bemötte Ask Khemiri genom att påpeka att hon varit utbytesstudent i USA och därför upplevt utanförskap. Men hennes känsla av att för första spendera en längre tid hemifrån kan varken jämföras med Khemiris eller statssekreteraren Jasenko Selimovic upplevelser av Sverige.

Dessutom bör man ha i åtanke att Ask allt sedan MUF-tiden på 1980-talet just profilerat sig som drogmotståndare. Hon har därför haft ypperlig tid att läsa på om dess skadeverkningar och torde därför ha insett att det var något skumt med en stor grupp som överdoserar på cannabis. Men nu insåg hon inte det och det öppnar upp för frågan om hon avskyr droger så pass mycket att hon inte lagt tid på att studera dess verkningar.

Indignationen i hennes svar kan tyda på det.

(David Lindén)

Annonser

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “Ytterst ampert Beatrice Ask

  1. Verkligen trovärdig ”räddning”…
    Alla kan göra fel, men felet blir ännu värre när man försöker låtsas som att man visste att det var satir hela tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s