P4 Jönköping ger plats åt antisemiter?

1366461875_262326544_conspiracy_answer_2_xlarge

Förvisso kan det anses som behjärtansvärt att Sveriges Radio, också lokalt, vill uppmärksamma internationella nyheter. Men precis som med andra journalistiska frågor gäller det att läsa på, och utifrån funna fakta besluta om publicering. Tyvärr verkar det som om någonting denna gång brast när det gällde det sistnämnda.

Den amerikanske medborgaren Christopher Bollyn som bor med sin familj i Huskvarna titulerar sig journalist och påstår att han varit tvungen att fly sitt hemland på grund av att han ”upptäckt” hur det ligger till med terrordåden i New York den 11 september 2001. Men det är – förlov sagt – en sanning med modifikation, och det är ytterst anmärkningsvärt att P4 Jönköping bestämde sig för att ge honom utrymme i en intervju den 24 februari.

Bollyn är varken dissident, sanningssökare eller journalist utan vad man i USA kallar för en ”9/11 Truther” – en konspirationsteoretiker som hävdar att terrordåden begicks av antingen USA:s regering eller en judisk världskonspiration under ledning av bankfamiljen Rothchild.

I Sverige finns det liknande rättshaverister, men de brukar anse att Olof Palme sköts av sin fru eller att fartyget Estonia egentligen smugglade vapen åt Ryssland,

Om P4 Jönköping hade gjort efterforskningar hade de även upptäckt att Bollyn är långt ifrån en seriös journalist. Han har bland annat medverkat i tidningen The American Free Press, vilket den ansedda antirasism organisationen The Southern Poverty Law Center klassificerat som en hatgrupp och i samband med finanskrisen 2008 skrev han en artikel om hur den förutnämnda bankfamiljen Rotchilds deltog i ”plundringen av Island”. På hans hemsida finns även en artikel om att ”judarna skapade Obama”.

Man kan därför fråga sig varför Sveriges Radio låter Bollyn komma till tals i en intervjusituation?

Förhoppningsvis var dock detta ett misstag som kan skyllas på viljan att presentera unikt material. Men om så inte är fallet öppnar det upp för en rad ”sanningssökare” som exempelvis dem som ifrågasätter ”förintelsen”.

(David Lindén)

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s