Klart barnen ska få läsa arabiska

3382683_2048_1152

(FOTO TT)

På Kviinge– och Västerskolan i Östra Göinge i Skåne tillåts barnen i årskurs tre att välja arabiska i språkundervisningen (vid sidan om svenska och engelska, givetvis). Ett initiativ som berikar barnen, som får en introduktion till ett världsspråk och, om de fortsätter, till en oersättlig litteraturskatt. Barnen blir helt enkelt mer allmänbildade och kommer att ha ett försprång jämfört med många andra om de väljer att fortsätta språkstudierna.

Ett försprång som alla vuxna rimligen borde heja på.

Men alla vuxna vill inte sina barns bästa, och initiativet har tydligen mötts av upprörda reaktioner. Enligt skolornas rektor Catharina Rooth ”så reagerar man på att man erbjudit det här över huvud taget för våra barn ska då inte behöva lära sig ett språk till”.

Raffinerad idioti som säkerligen har med rasism att göra, men som först och främst är just idioti. För betänkt vad denna inställning innebär: ”våra barn ska då inte behöva lära sig ett språk till!?”

För att morgondagens Sverige ska klara sig i konkurrens med omvärlden krävs kunskap, och tidig språkundervisningen är ett steg i rätt riktning, även om det finns tölpar till föräldrar som inte förstår vad det innebär.

(David Lindén)

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s