Det räcker nu, SR

När valrörelsen 2014 i framtiden analyseras av historiker kommer dessa att landa i slutsatsen att detta var Sveriges första riktiga ”sociala medier-val”. I dag är det lika viktigt för opinionsbildare att synas på Twitter som i vanliga medier, och detta öppnar självklart upp för misstag, feltolkningar och regelrätta grodor. En tumregel är att dessa alltid inträffar, och att när det händer så gäller det att med ärligt uppsåt be om ursäkt.

Alla kan göra fel, inklusive undertecknad och de flesta accepterar ett ”förlåt”.

Vad man dock inte ska göra är att stå fast i sin arrogans, svartmåla motståndarna och slutligen motvilligt krypa till korset efter det att personer längre upp i organisationen har informerats.

Kakan

Det är därför rent ut sagt erbarmligt att Sveriges Radio först uttalade sig om sommarprataren och programledaren Karin ”Kakan” Hermansson när det kom fram att hon på Twitter hetsat mot polisen under Svenskarnas Partis demonstration i Stockholm och för två år sedan gjort sig lustig över polismorden i Malexander.

Kakan-om-Malexander

I sitt pressmeddelande skriver Sveriges Radio förvisso att de inte bedömer ”gamla tweets”, men tidigare har de låtit ”Kakan” härja tämligen ostört på sociala medier. Men när det framkom att hon verkar hysa ett så pass innerligt hat mot polismakten att hon gör sig lustig över polismord var de tvungna att agera.

Den naturliga frågan är då om Hermansson och SR har kontaktat de mördade polisernas anhöriga för att förklara hennes agerande och motivera varför hon får vara kvar på P3? De är trots allt licensbetalare och borde få ett svar.

Istället väljer man att huka och uppvisa en arrogans som verkar gå ut på att uppburna sommarpratare till varje pris måste försvaras.

Hon har ju trots allt fått prata i radions finaste program, och när hon beter sig svinaktigt är det i ett förment antirasistiskt syfte. Men det värsta är att hon själv inte verkar inse att hon i mångt och mycket påminner om en bortskämd och självupptagen tonåring.

(David Lindén)

7 kommentarer

Under Uncategorized

7 svar till “Det räcker nu, SR

 1. Säger upp mitt abonnemang om inte denna människa omedelbart avskedas. Nu är det nog.

  • christer persson

   jag sa upp min tv licens igår med hänvisning till kakan Hermanssons åsikter om bla poliser. Damen på radiotjänst suckade trött när jag berättade anledningen till min uppsägning. Kanske fler borde göra så

 2. Luftgitarrismen

  Håller med om att hon ofta verkar som en bortskämd tonåring. Men ändå ställer jag mig skeptisk till denna ledarbloggpost, eftersom den inte verkar ställa upp på det objektiva faktum att polisen har seriösa institutionella problem, skyddar nassarna inte oss, samt den mer subjektiva åsikten att detta skulle innebära att alla av dem är ”bastards” pga detta (enligt mina erfarenheter så få som drygt hälften)

  • Kjell

   Objektiva faktum att polisen skyddar nassar? Hur då?
   Polisens uppgift är att se till att tillståndsgivna demonstrationer kan hållas, utan att ta ställning till vem som demonstrerar. Begås brott under demonstrationen ska polisen givetvis agera.

  • Björn Lundell

   Det är inte polisen som skyddar ”nassarna” utan det är grundlagen. Du måste lära dig hur ett demokratiskt samhälle fungerar. På gator och torg får vilka åsikter som helst framföras (blodröda, mörkbruna, rödgröna eller ljusblå). Det är polisens uppgift att se till att skydda yttrandefriheten från att trampas på av antidemokrater som vill hindra dem att framföras. Just nu är det vänsterextremister som tror att de har den rätten. Det är det som är polisens problem och vi demokrater bör vara tacksamma för att polisen gör sitt jobb och hindrar extremister från att ta livet av varandra.

 3. Björn L

  SD har tvingats plocka bort en mängd extrema och omdömeslösa personer från sitt parti, vilket är bra. Detsamma har Vänsterpartiet tvingats till när det gäller medlemmar i Ung Vänster. Utmärkt. Men när skall SVT och andra media markera mot sina extremister på redaktionerna och i programmen? Det dräller ju av hel- och halvkommunister, tokfeminister och antisemiter, särskilt på kulturredaktionerna. Och när kommer muslimska företrädare att framträda och helhjärtat ta avstånd från islamism och annan antidemokratisk kultur bland muslimer i Sverige?

 4. Ping: Varför blir det nästan alltid drev? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s